Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αλλαγή πάνας, οι συμβουλές της Mustela

Το μωρό σας χρειάζεται αλλαγή πάνας 7 ή 8 φορές την ημέρα. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των γλουτών μπορεί να ερεθιστεί εύκολα εξαιτίας της υγρασίας και της επαφής με τα ούρα και τα κόπρανα, καθώς και την τριβή με τις πάνες. Επομένως, το δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κάθε φορά που αλλάζετε πάνα. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να προφυλάξετε το ευαίσθητο δέρμα της μηρογεννητικής περιοχής του παιδιού σας!
 

 

 
 
- Πριν από την αλλαγή της πάνας, ετοιμάστε όλα όσα θα χρειαστείτε πάνω στην αλλαξιέρα: πάνες, βαμβάκι, καθαριστικό προϊόν, κρέμα για την αλλαγή της πάνας κ.λπ.
 

- Να αλλάζετε το παιδί σας μόλις βραχεί ή μετά από κάθε κένωση, κατά προτίμηση λίγο μετά τα γεύματα. Τα νεογέννητα πρέπει να αλλάζονται πιο συχνά επειδή ουρούν και έχουν κενώσεις πιο συχνά σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα παιδιά.
 

- Επιλέξτε πάνες που ταιριάζουν στο μέγεθος του παιδιού σας: μια πολύ μικρή πάνα θα προκαλέσει ερεθιστική τριβή και δεν θα προστατεύει σωστά από τις διαρροές.
 

- Τη στιγμή της αλλαγής, τοποθετήστε το μωρό σε μια καθαρή πετσέτα. Ανοίξτε την πάνα, σκουπίστε τα οπίσθια με το μπροστινό μέρος της πάνας, διπλώστε την και απορρίψτε την.
 

- Καθαρίστε τους γλουτούς του μωρού σας με καθαριστικό υγρό που δεν χρειάζεται ξέπλυμα, ένα γαλάκτωμα περιποίησης ή με μωρομάντηλα για αλλαγή πάνας. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ καθαρισμού ή σαπούνι εμπλουτισμένο με λιπίδια που θα ξεπλύνετε με νερό.
 

- Η υγιεινή της μηρογεννητικής περιοχής πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω, από το πιο καθαρό σημείο στο πιο λερωμένο, προκειμένου να μην απλωθούν οι ακαθαρσίες προς το μπροστινό μέρος. Αν πρόκειται για κοριτσάκι, καθαρίσετε το αιδοίο (τις εξωτερικές πτυχώσεις των χειλιών και κατόπιν το κέντρο) με κατεύθυνση προς τους γλουτούς. Αν πρόκειται για αγοράκι, καθαρίστε το πέος, τους όρχεις και τη γύρω περιοχή και, στη συνέχεια, τους γλουτούς.
 

- Στεγνώστε καλά τις πτυχές για να απομακρυνθεί όλη η υγρασία ή, αν είναι δυνατόν, αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά.
 

- Ανοίξτε την καθαρή πάνα και τοποθετήστε το μωρό σας στο κέντρο έτσι ώστε τα αυτοκόλλητα να βρίσκονται στο επίπεδο του αφαλού του. Αν έχετε αγοράκι, βεβαιωθείτε ότι το πέος είναι στη σωστή θέση προς τα κάτω προτού κλείσετε την πάνα, για να αποφύγετε τις διαρροές.
 

- Μην περιμένετε να κοκκινίσουν οι γλουτοί του μωρού σας για να τους περιποιηθείτε: να απλώνετε προληπτικά προστατευτική κρέμα σε κάθε αλλαγή ή ταλκ με βάση το οξείδιο του ψευδαργύρου.
 

- Σε περίπτωση ερυθήματος μηρογεννητικής περιοχής, αφήστε τους γλουτούς του μωρού να αεριστούν όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ειδικής φροντίδας.
 

- Τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγής πάνας, μην απομακρύνεστε ποτέ από την αλλαξιέρα, καθώς μια πτώση μπορεί να συμβεί σε κλάσματα δευτερολέπτου!


Το φαρμακείο μας προτείνει τη χρήση των καλύτερων προϊόντων βρεφικής περιποίησης!